На 23 септември АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ открива 2 изложби и представя лекционна програма

На 23 септември АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015 представя интригуваща професионална програма. Две изложби ще бъдат открити, а по-късно през деня ще можете да посетите лекционния панел, в който ще вземат участие двама от чуждестранните гости на фестивала. Събитията са част от панела „Професионален форум“, който представя най-добри практики в градската среда от България и чужбина чрез споделения опит на българските и чуждестранни гости.

15:30 – Архитектите и Града: Съвременна българска архитектура

_NDKЕкипът на АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ ви кани да посетите от 15:30 на „Моста на влюбените“ в София откриването на изложбата Архитектите и Града: Съвременна българска архитектураТази изложба ще ви покаже широк спектър от работата на български архитекти, ландшафтни архитекти и урбанисти – от устройствени планове, градски центрове и паркове, през различни по големина жилищни, обществени и промишлени сгради до интериорни решения, дизайн и реставрация на сгради – недвижими културни ценности. Представените обекти са примери на съвременна българска архитектура от последните 10 години, която задава посоката на динамично променящата се градска среда в София и други градове.

Панел “Професионален форум”:

Външна изложба

* период на изложбата: 21 до 27 септември 2015 / откриване на 23 септември от 15:30 часа

„Мост на влюбените“ НДК

17:30 Създаването на (нов) Рим

baner_RIMПрограмата ще продължи в 17:30 в  Централен дом на архитекта (ул. Кракра 11) с откриването на впечатляващата изложба на Ордена на архитектите в Рим (Order of Architects in Rome, OAR)  Създаването на (нов) Рим

Изложбата представя селекция, състояща се от повече от 30 проекта, изпълнени през последните 10 години на архитекти, работещи в Рим. Тези разработки показват богатото разнообразие на съвременния дизайн и архитектура, реализирани в италианската столица – град добре познат със своето минало, но по-малко със своя постоянен процес на архитектурно обновление. Изложбата “Създаването на (нов) Рим” е гостувала по света в редица градове като Лос-Анжелес и Берлин, а сега ще имате възможността да я видите и в София в Централен дом на архитекта.

Изложба на Ордена на архитектите в Рим (Order of Architects in Rome, OAR)

* период на изложбата: 23септември – 5 октомври

откриване на 23 септември от 17:30

*  виж събитието във Facebook

Централен дом на архитекта, ул. Кракра 11

 

Лекционен панел

Откриването на изложбата ще бъде придружено от лекционен панел, посветен на темите за градската среда и представящ опита на италианската  архитектурна колегия:

– “Градски контекст и градска среда” – презентация на арх. Алесандро Ридолфи, Вице-президент на Римския Архитектурен Орден (Order of Architects in Rome, OAR)

“Град, история, мислене и изграждане. Бъдеще за Корвиале: международен конкурс” – презентация на арх. Паола Роси, www.rigenerarecorviale.aterroma.it

 

Не пропускайте и събитията на 24 и 25 септември,, част от панела “Устойчив град”посветени на Световната седмица на устойчивото строителство (21-27 септември 2015).

Очакваме ви!

POKANA_final_001POKANA_final_002

 


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *