Арх. Паола Роси – лектор в АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015

Родена в Буенос Айрес, Паола Роси (Paola Rossi) завършва архитектура в Рим. www.paolarossi.net

Оттогава тя прави постоянно изследвания в областта на образованието, културата и социалната роля на архитектурата като преподавател в катедрата по Градоустройство и Анализи  на градските системи към Архитектурния факултет на Roma1, разработвайки дисертация на тема „Възстановяване на ландшафта“.

Към настоящия момент тя е Съветник в Ордена на архитектите на Рим, Главен редактор на AR., Основател и Уредник на отдел „Конкурси“ към Ордена на архитектите на Рим, координира и участва в многобройни национални и международни конкурси. Допринася, от самото създаване на Ордена на архитектите на Рим, с колективното изследване „Смелостта на изображенията“ – уникално културно изследване, стъпващо на теорията и концепцията на  Масимо Фаджоли  (Massimo Fagioli), към която се развиват много проекти, включително проекта „Белият дворец“ (Palazzetto Bianco), който получи през 2005 г. наградата Monitor/P на професионалната преса.  Арх. Паола Роси е консултант към Министерство на културата, както и към Министерството на външните работи към Служба за сътрудничество с Албания. Сред нейните проекти са: Реставрация на Моста „Понте Личано“ (Ponte Lucano) в Тиволи, Шоурум на Рено, Конкурс за обновяване на Маглиана (Magliana), квартал в Рим.

 

Арх. Паола Роси ще участва на 23 септември от 17:30 в Централен дом на архитекта (ул. Кракра 11) с презентация на тема  “Град, история, мислене и изграждане. Бъдеще за Корвиале: международен конкурс” в рамките на откриването на изложбата “Създаването на (нов) Рим”

Вижте още:

Изложбата “Създаването на (нов) Рим”
Арх. Алесандро Ридолфи – лектор