АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015 се включи в инициативата PARKing day

АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015 заедно с ландшафтните архитекти от VIRIDIS превърнаха едно паркомясто в мавританска поляна с чакъл и голям брой хартиени макове.

Колоритното събитие бе част от глобалното и ежегодно събитие PARKing Day, в което граждани, артисти, активисти, организации и бизнеси си партнират във временно преобразяване на очертаните места за паркиране във временни публични пространства.

За създаването на прекрасната мавританска поляна на пъпа на София АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015 работи в партньорство с Credo Bonum и VIRIDIS.

Маковете се раздаваха срещу дарение за благотворителна кауза с цел закупуване на растителност за Южен парк в София. Щастливи сме, че успяхме да съберем 347лв и благодарим на всички, които се включиха в благотворителната ни кауза! В София ще има повече дървета!

Следете програмата на фестивала и за следващите интересни събития!

 

 

Прочетете още:

logo Откъснете мак и подарете сребрист смърч, Citybuild.bg – 18.09.2015

Друго събитие, свързано с ландшафтната архитектура, е на 3 октомври. Това е панелът „Заедно за града„, в който ще се проведе НПО-панаир с представяния на неправителствени организации, работещи по темите на архитектурата и градската среда. Сред тях Инициатива “Зеленият град България“, Велоеволюция, Група град, Спаси София, Фабрика за идеи, Фондация Екообщност и други.


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *