Ерата на Кулите – високо издигащи се сгради в Израел: градски решения за бъдещето

Панел “Професионален форум”

Мултимедийна изложба

* период на изложбата: 16-26 септември 2015, от 9 до 18 часа

* откриване на 16 септември от 18:00 часа (виж събитието във Фейсбук)

Зала 1 на Централен дом на архитекта, ул. Кракра 11

Гостуването на израелската архитектурна изложба е възможно, благодарение на съвместните усилия на Сдружение за приятелство и сътрудничество между Израел и България, Съюз на израелските архитекти, със съдействието на Съюз на архитектите в България, Посолство на Израел в България и Столична Община. Изложбата е организирана от САБ и е част от програмите на Столична Община по случай Деня на София и на Архитектурен Фестивал София като част от панел „Професионален форум“.

Изложбата показва социално-културната сложност на Ерата на Кулите или по-точно – явлението да се строят кули в Израел и Тел Авив. Израелските небостъргачи никога не са били по-високи от сега. Разположени главно в сърцето на страната, те имат основно влияние за градския ландшафт.

Високите сгради стават катализатор за градско обновление и всяка започва да се изявява по своя уникален креативен начин. Така тя проговаря на език, различен от този на заобикалящата я среда. Представяйки този характерен нов език, „ Ерата на Кулите – високо издигащи се сгради в Израел: градски решения за бъдещето “ показва избрани работи на видни израелски архитектурни бюра, натрупали своя опит във високото строителство, съобразявайки се с очакванията на израелската общност в условията на интензивно темпо на растеж на страната.

Заповядайте!