Откриване на АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015

На 17 септември АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015 бе открит в Централен дом на архитекта.

На събитието присъстваха и взеха думата председателят на РК-София към КАБ арх. Николай Баровски, арх. Емил Йорданов от Съюза на архитектите, ланд. арх. Веселин Рангелов от името на оперативното ръководство на КАБ,  представители на партньорите на фестивала от Съюза на ландшафтните архитекти /СЛА/, Съюзът на урбанистите в България /СУБ/ и Българския съвет за устойчиво развитие /BGBC/.

След приветствените думи на гостите екипът на архитектурния фестивал разказа подробности за предстоящите събития и акценти от програмата му.

Най-важното в организирането на какъвто и да е тип събитие е публиката, споделянето на посланията и разговорите между хората, които се интересуват от тези теми. Това трябваше да е малък фестивал, а се получи доста сериозно събитие„, каза кураторът на Архитектурния фестивал София 2015 арх. Бойка Огнянова. „Искаме прозрачност, архитектурни конкурси, както и да разкажем на най-младата си публика какво значи да си архитект и как може да участваме в създаването на града„, каза тя.

Следете програмата на фестивала за следващите интересни събития.

Научете още:

14dnevnik Започва „Архитектурен фестивал София 2015“, Дневник – 17.09.2015
logo Фестивал разказва какво значи да си архитект и как да участваме в създаването на градаCitybuild.bg – 18.09.2015

LOGO АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2015, „Денят започва с Култура“ по БНТ – 18.09.15

 


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *